Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τα μικροβιοκτόνα βλάπτουν την υγεία σας

Εάν ψάχνετε άλλον ένα λόγο για να επιλέξετε βιολογικά προϊόντα στη διατροφή σας, διαβάστε παρακάτω: εκτός του ότι συνδέονται με τον καρκίνο, τα μικροβιοκτόνα στα συμβατικά φρούτα και λαχανικά ενδέχεται να επηρεάζουν και τον θυρεοειδή αδένα.



Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου της Νεμπράσκα βρήκαν ότι οι γυναίκες που εκτίθενται σε συγκεκριμένα μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα αυξάνουν κατά 40% την πιθανότητα να αναπτύξουν υποθυρεοειδισμό, ο οποίος συνοδεύεται από αίσθημα κούρασης, πρόσληψη βάρους κ.λπ.
«Αυτά τα τοξικά χημικά μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στο θυρεοειδή, ακόμη και μόνιμη ζημιά, με την πάροδο του χρόνου» εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Γουίτνεϊ Γκόλντνερ, M.D.
Εάν η αποκλειστική κατανάλωση βιολογικών προϊόντων είναι ακριβή για την τσέπη σας, δώστε τουλάχιστον προτεραιότητα στην αντικατάσταση των πιο επικίνδυνων φρούτων και λαχανικών, όπως το ροδάκινο, το καρότο, το κεράσι, η φράουλα, το μήλο, το αχλάδι κ.λπ. Στη λίστα με τα 15 πιο «καθαρά» φρούτα και λαχανικά του www.foodnews.org θα βρείτε το κρεμμύδι, το αβοκάντο, τον ανανά, το μάνγκο, το λάχανο, το μπρόκολο, την ντομάτα, το καρπούζι κ.ά.
omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου