Υλικά:για 4 ατομα
Σος γιαουρτιού
1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1/2 αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λαιμ
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
1/2 αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λαιμ
1 πρέζα αλάτι
Μπέρκερ
1κιλό κιμά βοδινό
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού γραμμάριο masala
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
1 φέτα θρυμματισμένη
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
4 Ψωμάκια για το σερβίρισμα
1κιλό κιμά βοδινό
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού γραμμάριο masala
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη
1 φέτα θρυμματισμένη
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες
4 Ψωμάκια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Για να κάνουμε τη σος γιαουρτιού ανακατεύουμε το γιαούρτι, το αγγούρι, το δυόσμο, το σκόρδο και το λάιμ μαζί σε ένα μέτριο μπολ. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, για να γίνει η σος γιαουρτιού πιο εύγεστη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το κύμινο, τη ρίγανη, το δυόσμο και το masala. Αλατοπιπερόνουμε για να γίνει πιο εύγεστο το μίγμα μας. Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 τμήματα και πλάθουμε 4 μπέρκερ.
Προθερμαίνουμε το γκριλ ή σχάρα. Βάζω τα μπέρκερ στο φούρνο να ψηθούν και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο για να γίνουν πιο μαλακά και νόστιμα. Όταν ψηθούν τα βάζω μέσα σε ψωμάκι με κομμένες πιπεριές, φέτες κρεμμύδι, ντομάτες και μια μεγάλη κουταλιά της σάλτσα γιαουρτιού. Στο τέλος βάζουμε και το τυρί φέτα. Συνοδεύσετε το φαγητό σας με πατάτες τηγανητές ή λαχανικά στη σχάρα. Καλή Όρεξη!
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το κύμινο, τη ρίγανη, το δυόσμο και το masala. Αλατοπιπερόνουμε για να γίνει πιο εύγεστο το μίγμα μας. Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 τμήματα και πλάθουμε 4 μπέρκερ.
Προθερμαίνουμε το γκριλ ή σχάρα. Βάζω τα μπέρκερ στο φούρνο να ψηθούν και τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο για να γίνουν πιο μαλακά και νόστιμα. Όταν ψηθούν τα βάζω μέσα σε ψωμάκι με κομμένες πιπεριές, φέτες κρεμμύδι, ντομάτες και μια μεγάλη κουταλιά της σάλτσα γιαουρτιού. Στο τέλος βάζουμε και το τυρί φέτα. Συνοδεύσετε το φαγητό σας με πατάτες τηγανητές ή λαχανικά στη σχάρα. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου