Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Τόνια Σωτηροπούλου: Το ένα λεπτό μου με τον 007



Εμφάνιση-έκπληξη πραγματοποίησε στην Αθήνα η Τόνια Σωτηροπούλου, που πέτυχε να γίνει «κορίτσι του Μποντ» στο «Skyfall», υπερπαραγωγή παγκόσμιας απήχησης, που προβάλλεται πλέον και στις ελληνικές αίθουσες. «Έχετε μπροστά σας το ένα λεπτό της ταινίας!» είπε στο κοινό, αστειευόμενη για τη σύντομη εμφάνισή της στο φιλμ η όμορφη ηθοποιός, που βρέθηκε στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο κατάμεστο Village@The Mall.
Ουρές για κρατήσεις σχηματίστηκαν στα ελληνικά σινεμά ήδη από τις προηγούμενες μέρες, ενδεικτικό της δημοφιλίας της σειράς ταινιών και στη χώρα μας.

Όσον αφορά την Τόνια Σωτηροπούλου, τρείς είναι οι σκηνές της Σωτηροπούλου με τον πρωταγωνιστή Ντάνιελ Κρεγκ στον 23ο Τζέιμς Μποντ της κινηματογραφικής ιστορίας, και κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι και λίγο πράγμα αυτό για ένα κορίτσι που τώρα ξεκινάει την καριέρα του στο εξωτερικό.
Η ηθοποιός, λοιπόν, που πρωτοείδαμε να παίζει στην «Ψυχραιμία» του Νίκου Περάκη, είναι η πρώτη γυναίκα που μοιράζεται το κρεβάτι της με τον περιζήτητο εργένη 007 στο δωμάτιό της, σ' ένα παραθαλάσσιο μέρος, προτού αυτός αποφασίσει να επανεμφανιστεί στη μαμά πατρίδα Βρετανία. Η σκηνή γυρίστηκε σε μια απομακρυσμένη παραλία της Τουρκίας, αφού η παραγωγή διαπραγματεύτηκε με 613 ιδιοκτήτες γης!
Πού αλλού όμως γυρίστηκε αυτός ο Μποντ, δια χειρός Σαμ Μέντες, που όφειλε, λόγω και των 50 χρόνων του φραντσάιζ, να εντυπωσιάσει περισσότερο από τους προγενέστερούς του, ακολουθώντας, ωστόσο, πιστά τα πολυταξιδεμένα και κοσμοπολίτικα χνάρια τους, οδηγώντας τα καλύτερα αυτοκίνητα της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της αγαπημένης του Aston Martin DB5, να χρησιμοποιήσει γκάτζετ της τελευταίας τεχνολογίας, να πιει το καλύτερο μαρτίνι και γενικώς ό,τι αλκοολούχο κυκλοφορεί στα μπαρ... του κόσμου και, τέλος, να πλαγιάσει με τις πιο εξωτικές γυναίκες; Κατ' αρχάς, η εισαγωγική σκηνή της ταινίας, που καθορίζει όλη την πλοκή, γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη και στα Αδανα. Ο Μποντ καταδιώκει έναν επικίνδυνο αντίπαλο στη συνοικία Εμίνονου, μία από τις πιο παλιές περιοχές της Πόλης και ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της. Για τις ανάγκες της σεκάνς, η παραγωγή δημιούργησε μια τεράστια αγορά όπου στεγάστηκαν πάνω από 250 πάγκοι.
Η εντυπωσιακή καταδίωξη συνεχίζεται στις θεαματικές οροφές του Grand Bazaar (υπό κανονικές συνθήκες φιλοξενεί 400.000 επισκέπτες καθημερινά), όπως και εντός του (ένας στόλος από 12 Land Rover Defenders και 16 αυτοκίνητα Audi A5 τροποποιήθηκαν για τη συγκεκριμένη σκηνή). Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζέιμς Μποντ επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη. Η πρώτη ήταν στην ταινία «Από τη Ρωσία με αγάπη», όπου ο ίδιος ο συγγραφέας Ιαν Φλέμινγκ συνόδευσε τους παραγωγούς Κάμπι Μπρόκολι και Χάρι Σάλτζμαν και το συνεργείο στο γύρισμα, ενώ η δεύτερη φορά ήταν ένα σύντομο πέρασμα στην περιπέτεια «Ο κόσμος δεν είναι αρκετός».Ενας σύντομος απολογισμός των κατασκευαστικών αναγκών του «Skyfall» αποκαλύπτει, επίσης, ότι η παραγωγή έφτιαξε 31 διαφορετικά σκηνικά, μεταξύ των οποίων είναι τα υπόγεια γραφεία της MI6, το εσωτερικό του Golden Dragon Casino και το εξωτερικό της «Dead City» (βρίσκεται σε ένα ερημωμένο νησί κοντά στο Μακάο και φιλοξενεί τον υποχθόνιο Σίλβα του Χαβιέ Μπαρδέμ).
Όπως και να 'χει, μετά από αμέτρητα ταξίδια, ο Τζέιμς Μποντ επιστρέφει πάντα στην πατρίδα (στο 23ο φιλμ και στη γενέτειρά του Σκοτία για την τελευταία πράξη του δράματος) κι εκείνη, αυτήν τη φορά, γιόρτασε τη χρυσή του κινηματογραφική επέτειο με κάθε λαμπρότητα.
Ένα μεγάλο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στα ιστορικά Pinewood studios, λίγο έξω από το Λονδίνο. Εκεί, άλλωστε, έχουν γυριστεί και οι περισσότερες ?με εξαίρεση τρεις- ταινίες του 007. Το Λονδίνο, για την ακρίβεια, αντικατέστησε κι άλλες πρωτεύουσες όπου διαδραματίζεται η πλοκή, όπως χρειάστηκε να γίνει με τη Σαγκάη (το τέταρτο ψηλότερο κτίριο της αγγλικής μητρόπολης, ο Πύργος του Broadgate, «ντύθηκε» και φωτίστηκε έτσι ώστε να μοιάζει με κτίριο εταιρείας στην κινέζικη πόλη).
Σε συνεργασία με τις Αρχές του Λονδίνου, η παραγωγή του «Skyfall» κατάφερε να κλείσει τη γέφυρα του Vauxhall και Millbank για την περίφημη έκρηξη στο αρχηγείο της MI6. Μέχρι και το μετρό της πόλης πρόσφερε έναν από τους πιο κομβικούς σταθμούς του, αυτόν του Charing Cross, όπου πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα μέσα σε τέσσερα Σαββατοκύριακα. Για τη σκηνή όπου ένας σταθμός του μετρό εκτροχιάζεται με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα, το συνεργείο κατασκεύασε 2 συρμούς κανονικών διαστάσεων, που ζύγιζαν 7 τόνους έκαστος. Στο σκηνικό τοποθετήθηκαν 10 κάμερες με τηλεχειρισμό για να καταγράψουν τη σύγκρουση από διάφορες γωνίες, χωρίς να χρειαστεί να κινδυνέψει κανείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου