Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το Top 8 των πρωινάδικων της ελληνικής TV - Δες, θυμήσου, αναπόλησε

Από το "Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό" μέχρι και το "Πρωινό mou" οι πρωινές εκπομπές άφησαν το δικό τους σημάδι στην 23ετη σχεδόν ιστορία της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης. Δες το top 8 των πρωϊνάδικων που μέχρι σήμερα μας έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη.
Ξεκινάμε...



Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό (MEGA)
Αρχές των 90s (1993-1995) και πριν ο Ανδρέας Μικρούτσικος ασχοληθεί με την παρουσίαση reality show παρουσίαζε στο Mega το "Χαμογελάτε είναι μεταδοτικό" το οποίο μετά από μερικές σεζόν μεταφέρθηκε στην απογευματινή ζώνη.
Μικρά-μικρά
Την πρώτη χρονιά συμπαρουσιάστρια είχε τη Μαρίνα Τσιντικίδου και τα ζώδια έλεγε η Βίκυ Παγιατάκη.
Τι μας έμεινε αξέχαστο
Η συνέντευξη με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.
 
Πρωινός Καφές – Ρούλα Κορομηλά (ΑΝΤ1)
Ήταν 1991 όταν η Ρούλα Κορομηλά μας καλημέρισε από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και την εκπομπή Πρωινός Καφές ο οποίος έμελλε (με αλλαγές παρουσιαστριών) να προβάλλεται μέχρι το 2009. Η Ρούλα θα έμενε μέχρι το 1994 όταν και έσπασε το συμβόλαιο για να πάει στο Mega και μετακόμισε με τον Στέφανο Σαρτίνι στο Mega.
Μικρά-μικρά
Από τότε μέχρι και πέρσι στο πόστο του αστρολόγου παρέμεινε η Λίτσα Πατέρα.
Τι μας έμεινε αξέχαστο
Η Ρούλα που τραγουδούσε μαζί με τους καλεσμένους.
 
Πρωινός Καφές – Ελένη Μενεγάκη (ΑΝΤ1)
Μετά το σύντομο πέρασμα της Πόπης Χατζηδημητρίου από την παρουσίαση του "Πρωινού Καφέ", ένα νέο φρέσκο πρόσωπο που είχε κερδίσει τις εντυπώσεις από τη συμμετοχή της στο "Πάτερ Ημών" ανέλαβε τα ηνία της εκπομπής και ας μην μπορούσε να ξυπνήσει πρωί. Ο λόγος για την Ελένη Μενεγάκη η οποία κατάφερε παρά την εντυπωσιακή της εμφάνιση να δείχνει στο πλευρό της Ελληνίδας νοικοκυράς. Τα νούμερα που γνώρισε ο ΑΝΤ1 ήταν αρκετά υψηλά για τη συγκεκριμένη ζώνη καθιστώντας την ως "βασίλισσα" της πρωινής ζώνης.
Μικρά-μικρά
Στις 10 Αυγούστου 1998 χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ο ωραίος γυμναστής της Ελένης Μενεγάκη προκαλώντας σοκ τόσο στην ομάδα της εκπομπής όσο και στους τηλεθεατές.
Η Ελένη έμεινε στο κανάλι του Αμαρουσίου μέχρι και το 2005 όταν μετακόμισε στον Alpha.
Τι μας έμεινε αξέχαστο
Οι απορίες και οι ατάκες της που έχουν γράψει ιστορία (βλέπε λούτσος) αλλά και οι αντικαταστάσεις της όταν έπρεπε να λείψει στις γέννες της.
 
Μεταξύ μας (MEGA)
Κάπου στα μέσα των 90s (1995-1998), η Έλντα Πανοπούλου με την Σοφία Βόσσου και συμπαρουσιαστές τους: Ίνα Λαζοπούλου, Χαράλαμπος Παπανικολάου, Τάκης Παπαματθαίου, Ερρίκος Πετιλόν μας κρατούσαν συντροφιά από το Mega με την εκπομπή "Μεταξύ μας".
Μικρά-μικρά
Η Γωγώ Μαστροκώστα τότε είχε αναλάβει τη στήλη της μόδας στην εκπομπή ενώ γυμνάστρια ήταν η Έλλη Αγγελιδάκη.
Απέναντί τους είχαν έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Την Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1.
Τι μας έμεινε αξέχαστο
Τα σκετσάκια των συντελεστών της εκπομπής.
 
Σαν το σπίτι σας (MEGA)
Το δίδυμο Φώτης Σεργουλόπουλος – Μάρια Μπακοδήμου κατάφερε αυτό που λέει και ο τίτλος της εκπομπής. Να κάνουν τον τηλεθεατή να νιώσει οικεία μαζί τους. Από το 1999 μέχρι και το 2002 το δίδυμο ήταν το πρωινάδικο με την κλασσική συνταγή. Ζώδια, μαγειρική, καλεσμένοι Έλληνες επώνυμοι.
Μικρά-μικρά
Ο σκύλος του Φώτη Σεργουλόπουλου είχε κατακτήσει τη δική του θέση στην εκπομπή σε σημείο όπου ήταν μασκώτ.
Τι μας έμεινε αξέχαστο
Η τελευταία εκπομπή και το κλείσιμό της. Πολύ κλάμα. Πολύ.
 
Όμορφος κόσμος το πρωί (MEGA)
Μετά το δίδυμο Φώτης Σεργουλόπουλος – Μαρία Μπακοδήμου τη σκυτάλη στο πρωινό ανέλαβε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τον "Όμορφο κόσμο το πρωί". Ποιος ξεχνάει τη θεαματική είσοδό του με τα σκόρδα ώστε να ξορκίσει το κακό μάτι; Μαζί του ήταν η Ράνια Θρασκιά, η Σίσσυ Χρηστίδου και η Σοφία Βογιατζάκη. Η εκπομπή με κεντρικό παρουσιαστή τον Γρηγόρη ήταν στον αέρα από το 2003 μέχρι και το 2009.
Μικρά-μικρά
Οι συμπαρουσιαστές που ήταν στο πλευρό του Γρηγόρη εκτός από τους προαναφερόμενους ήταν: Κωνσταντίνος Αγγελίδης, Τάνια Ιακωβίδου, Νίκος Μουτσινάς, Ευαγγελία Αραβανή, Χριστιάννα Αριστοτέλους, Πάρης Κολλίντζας, Σοφία Μουτίδου, Νάντια Μπουλέ, Εύα Τσουρέκα και Νίκος Μανώλας.
Η Ράνια Θρασκιά αποχώρησε από την εκπομπή το 2006 για να πάει στο Alter.
Τι μας έμεινε αξέχαστο
Οι τηλεφωνικές φάρσες με το Νίκο Μουτσινά όπου τα θύματα νόμιζαν ότι η φωνή που ακουγόταν στην απέναντι γραμμή του ακουστικού ήταν γυναικεία
 
Πρωινό Κους Κους
Ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Πρωί πρωί με τον καφέ άκουγες το πόνο της τηλεθεάτριας όπου το πρόβλημα που την απασχολούσε θα μπορούσε άνετα να μπει στο βιβλίο "Οι 50 αποχρώσεις του γκρι". Απιστίες και ερωτικά μπερδέματα άκουγε ο τηλεθεατής με το που ξυπνούσε. Παρουσιάστρια ήταν η μέχρι τότε άγνωστη Κατερίνα Καραβάτου και στο πάνελ ήταν ο Νίκος Μουτσινάς, η Κλεοπάτρα Πατλάκη , ο Δημήτρης Σαράντος, η Μαρία Ένεσλη και ο Δημήτρης Παπανώτας.
Μικρά-μικρά
Το 2005-2006 με την έλευση της Ελένης Μενεγάκη η εκπομπή μεταφέρθηκε το μεσημέρι με τίτλο "Μεσημεριανό κους κους".
Τι μας έμεινε αξέχαστο
Οι ιστορίες των τηλεθεατών που σε έκαναν να αναρωτηθείς αν όντως είναι αλήθεια αυτά που ακούς.
 
Πρωινό Mou (MEGA)
Τη συνταγή του Ανδρέα Μικρούτσικου και της Δήμητρας Ρουμπέση ακολούθησε το Mega το 2010 βάζοντας στο τιμόνι της εκπομπής τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά. Μια συνταγή που αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένη αν κρίνει κανείς τα νούμερα που έκανε τις σεζόν που προβαλλόταν. Βίκυ Παγιατάκη, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Σάσα Σταμάτη, Τάσος Θεοδώρου και Μαίρη Συνατσάκη μέχρι και πέρσι στελέχωναν το πάνελ της εκπομπής.
Μικρά-μικρά
Στην πρεμιέρα της εκπομπής η Φαίη Σκορδά ήταν έγκυος και προσπαθούσε να κρύψει την εγκυμοσύνη της κάτω από το κόκκινο κοντό φόρεμα που είχε βάλει.
Η Μαίρη Συνατσάκη από φέτος δεν θα είναι στην εκπομπή αφού θα παρουσιάζει το Master Chef
Τι μας έχει μείνει μέχρι τώρα αξέχαστο
Ο χαμός που γινόταν στη στήλη διαγωνισμού μαγειρικής με τους συντελεστές να κάνουν σαματά όταν ανακοίνωναν τα δώρα σε βαθμό που σε έκαναν να γελάς με την ψυχή σου.
cosmo.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου