Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η Βρετανία έχει εισβάλει σε 190 από τις 200 χώρες της γης

Σε όλον σχεδόν τον πλανήτη έχουν εισβάλει οι Βρετανοί καθώς σύμφωνα με μία μελέτη, από τις 200 που υπάρχουν μόνο οι 22 δεν έχουν υποστεί την εισβολή της Βρετανίας.

Η Αυτοκρατορία της Βρετανίας μπορεί να μην υπάρχει πια, ωστόσο οι χάρτες που έδειχναν την έκτασή της δεν φαίνεται να μπορούν να αποτυπώσουν την πραγματική της επιρροή.Στο διάβα των αιώνων η Βρετανία εισέβαλε συνολικά στο 90% των χωρών. Μεταξύ αυτών των 22 χωρών που την «γλύτωσαν», σύμφωνα με την Daily Mail είναι το Λουξεμβούργο,η Γουατεμάλα, το Τατζικιστάν τα νησιά Μάρσαλ στον Ειρηνικό Ωκεανό κ.α.
Η μελέτη είναι κομμάτι του βιβλίου «Όλες οι χώρες που Εισβάλαμε: Και οι ελάχιστες που δεν το επιχειρήσαμε» και έρχεται σε αντίθεση με τους χάρτες οι οποίοι έδειχναν πως η Αυτοκρατορία στο μέγιστο σημείο της ήλεγχε το 1/4 της Γης.
Μεταξύ των εκπροσώπων της Αυτοκρατορίας, συγκαταλέγονται οι Βρετανοί πειρατές, ιδιώτες και οπλισμένοι εξερευνητές οι οποίοι δρούσαν εκ μέρους ή με την συγκατάθεση της κυβέρνησης.
Προκειμένου να κατανοήσουμε την έρευνα, επισημαίνεται ότι μεταξύ των χωρών συγκαταλέγονται και αυτές που ανήκαν στην Ισπανική Αυτοκρατορία, όπως η Κόστα Ρίκα και το Εκουαδόρ και είχαν μικρή σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά υπέφεραν από τις επιδρομές και τις επισκέψεις των Βρετανών θαλασσοπόρων.
Η πρώτη εξόρμηση χρονολογείται στον δεύτερο αιώνα μΧ, όταν ο Κλόντιους Αλμπίνους με το στράτευμά του πέρασε στην Γαλατία προκειμένου να κατακτήσει τον αυτοκρατορικό θρόνο. Τελικά ηττήθηκε το 197 μΧ.
Μόνον η Γαλλία πλησίασε στο επίπεδο επέκτασης της Βρετανίας, η οποία μάλιστα κατέχει και το ρεκόρ του να έχει υπομείνει τις περισσότερες επιθέσεις από την Βρετανία.
pkool.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου