Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Αποκλειστικό: Δείτε τις βιτρίνες στο Μιλάνο, τώρα!

cover

Το Μιλάνο είναι το ιταλικό -αν όχι παγκόσμιο- κέντρο της μόδας ή, όπως λένε και οι Ιταλοί, της «alta moda» (υψηλή μόδα).






Αν και δεν είναι μόνο μία η λεωφόρος που φιλοξενεί τα δημοφιλή εμπορικά καταστήματα στο Μιλάνο, όπως συμβαίνει σε άλλες μεγαλουπόλεις, στο εμπορικό του κέντρο, ωστόσο, ξεχωρίζει η Via Montenapoleone, καθώς εκεί θα βρείτε συγκεντρωμένα κάποια από τα πολυτελέστερα ατελιέ-showrooms οίκων όπως οι: Gucci, Versace, Salvatore Ferragamo, Fratelli Rossetti, Etro, Loro Piana, Luis Vuitton, Prada, Valentino, Cartier και Tanino Crisci.
Αν στρίψετε στην Via Sant’Andrea, η οποία διασχίζει κάθετα την Via Montenapoleone, θα συναντήστε τον υπόλοιπο κόσμο της μόδας, ενώ και αυτήν τη λεωφόρο διασχίζει η Via della Spiga, η οποία συμπληρώνει το αφάν γκατέ των οίκων με τους: D&G, Krizia, Sergio Rossi, Gianfranco Ferré, Bottega Veneta, Tod’s, Genny, Prada, Bulgari και Chopard.

Το μυστικό

Αν ενδιαφέρεστε για πιο… «εναλλακτικές αγορές», κατευθυνθείτε προς την περιοχή Navigli και την Piazza XXIV Maggio, με το πιο street style. Εκεί, καταστήματα από φίρμες όπως τα Custo-Barcellona, Diesel, Miss Sixteen, Gas και Fornarina εναλάσσονται με ανώνυμα second-hand μαγαζάκια, στα οποία μπορεί ωστόσο να βρει κανείς πραγματικούς vintage -και μη- θησαυρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου