Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τι δεν σας αφήνει να πετύχετε;

think-positive

Αυτές είναι οι βασικές δικαιολογίες που δεν σας αφήνουν να πετύχετε αυτό που θέλετε.





“Δεν είχα καλά παιδικά χρόνια”
Η πεποίθηση ότι τα πρώτα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας παίζουν σημαντικό ρόλο και ότι ευθύνονται για πολλά από τα σημερινά μας προβλήματα υποστηρίζεται από πολλούς θεραπευτές, κυρίως της ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης. Πώς γίνεται όμως αδέλφια, τα οποία μοιράζονται ένα σημαντικό ποσοστό γονιδίων και μεγαλώνουν κάτω από τις ίδιες συνθήκες, να ακολουθούν τελείως διαφορετικούς δρόμους και να πετυχαίνουν; Όλα είναι θέμα επιλογών.
“Το παρελθόν δεν αλλάζει”
Είναι πιθανό το παρελθόν μας να είχε σημαντική επίδραση στη σημερινή μας πορεία. Αν όμως εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι το παρελθόν καθορίζει το ποιοι είστε σήμερα τότε είστε καταδικασμένοι να συνεχίσετε τη ζωή σας όπως είστε. Το όραμά σας για το μέλλον έχει πολύ θετική επίδραση στην τωρινή σας απόδοση από το παρελθόν.
“Δεν είμαι πολύ ικανός/ή σε αυτό”
Οι νικητές βρίσκουν στόχους, οι χαμένοι δικαιολογίες. Η συνήθεια να δικαιολογούμαστε εκ των προτέρων για το ενδεχόμενο να έχουμε χαμηλή απόδοση στην προσπάθεια που θα κάνουμε ονομάζεται αυτοαναπηρία. Μπορεί σήμερα να συναντάτε εμπόδια ή κάποιος να σας ανακόπτει την πορεία σας προς την επιτυχία, ποιος όμως είναι υπεύθυνος για την απόδοσή σας; Εσείς ή οι άλλοι;
“Η θέση είναι για άλλον, έχει μέσο”
Μην επαναπαύεστε με την ιδέα ότι η …θέση είναι πιασμένη και για την τωρινή κατάσταση δεν φταίτε εσείς αλλά οι άλλοι, η κακή τύχη και ο ανάδρομος Ερμής! Αν διατηρήσετε αυτήν την πεποίθηση έχετε χάσει το τρένο. Είναι αλήθεια ότι μπορεί οι άλλοι κάποια στιγμή να σας σταματήσουν, προσωρινά όμως. Εσείς είστε ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σταματήσει τον εαυτό του μόνιμα.

Το μυστικό


Σκεφτείτε θετικά. Η θετική σκέψη είναι μαγνήτης για την επιτυχία και αποτελεί το πρώτο βήμα για να πετύχετε κάτι. Χωρίς αυτήν δεν πρόκειται ούτε να δοκιμάσετε αλλά ούτε και να επιμείνετε αν συναντήσετε εμπόδια ή αποτυχίες.
omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου