Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Οι χειρότερες ταινίες του 2012 σύμφωνα με το Rotten Tomatoes

Μια γεμάτη κινηματογραφική χρονιά με δεκάδες καλές στιγμές φτάνει στο τέλος της και το Cosmo.gr κοιτάζει από κάτω προς τα πάνω, παρουσιάζοντας τις 10 ταινίες με τις χειρότερες κριτικές στο έγκυρο Rotten Tomatoes.



Από τον Ηλία Αναστασιάδη
Λίγες εβδομάδες πριν, το ONEMAN πήρε τη λίστα με τις 100 ταινίες με την καλύτερη βαθμολογία στο γνωστό και μη εξαιρετέο IMDB και σημείωσε τις ενστάσεις του.
Λίγες εβδομάδες μετά, το Cosmo.gr εμπιστεύεται την κρίση των κριτικών του Rotten Tomatoes και παρουσιάζει τις 10 ταινίες με τις χειρότερες κριτικές, ενώ βάζει στο παιχνίδι και τον Θοδωρή Δημητρόπουλο -ναι, τον τύπο που έβαλε χέρι ακόμη και στο IMDB.
Η top (από το τέλος) 10άδα έχει Eddie Murphy, τέως πολλά υποσχόμενα θρίλερ, αποτυχημένα remake και άπλετο κακό γούστο.
Στο νούμερο 10 το "House at the End of the Street"
 
To τοματόμετρο λέει: 11%
H πλοκή λέει: Η φρεσκοχωρισμένη Sarah και η κόρη της Elissa βρίσκουν το σπίτι των ονείρων τους σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Σε ένα παραδίπλα σπίτι, χρόνια πριν, ένα κοριτσάκι είχε σκοτώσει τους γονείς του, ενώ κοιμούνταν. Τη γλίτωσε μόνο ο αδερφός της. Η Elissa θα τα φτιάξει με αυτό το αγόρι. Φαντάσου τι έχει να γίνει. Λέμε τώρα.
Το καστ λέει: Jennifer Lawrence, Elisabeth Shue, Gil Bellows
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Μπουρδάρα, τόσο κλισέ και γραμμένο στο πόδι που είναι λες και ξεκίνησε σαν παρωδία. Αξίζει να το δεις μόνο και μόνο για να απορείς μετά τι στα κομμάτια σκεφτόταν ο ατζέντης της Τζένιφερ Λόρενς όταν της το πάσαρε.
Στο νούμερο 9 το "Red Dawn"
 
To τοματόμετρο λέει: 11%
H πλοκή λέει: Μια ομάδα νεαρών Αμερικάνων με ενισχυμένο το πατριωτικό φρόνημα παίρνουν τα βουνά και ετοιμάζουν την αντεπίθεση εναντίον των Βορειοκορεατών στρατιωτών που έχουν καταλάβει τις Η.Π.Α. Κατάλαβες.
Το καστ λέει: Chris Hemsworth, Adrianne Palicki, Josh Peck, Josh Hutcherson
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Υπάρχει λόγος που αυτή η χλιαρή μετάφορά περίμενε στα ράφια μέχρι ο Κρις Χέμσγουορθ να έχει γίνει υπερ-καυτό όνομα λόγω "Avengers" και κάπως έτσι να πάρει τσάμπα πρόμο. Βαρετό, αδιάφορο, ξεχάσιμο.
Στο νούμερο 8 το "The Babymakers"
 
To τοματόμετρο λέει: 9%
H πλοκή λέει: Ένας άντρας αποτυγχάνει να κάνει παιδί με την γυναίκα του μετά από επανειλημμένες προσπάθειες και έτσι ξεκινά μια προσπάθεια με τους φίλους του να ανακτήσει μια παλιότερη 'κατάθεσή' του σε τράπεζα σπέρματος.
Το καστ λέει: Paul Schneider, Olivia Munn, Kevin Heffeman
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό. Αλλά οι προηγούμενες δύο ταινίες αυτού του σκηνοθέτη ήταν το "Dukes of Hazard" με τη Τζέσικα Σίμπσον και κάτι που λέγεται "Beerfest". Μπορείς με ασφάλεια να υποθέσεις πως δεν χάνεις και κανά "Anchorman".
Στο νούμερο 7 το "The Devil Inside" / 'O Διάβολος Μέσα Της'
 
To τοματόμετρο λέει: 7%
H πλοκή λέει: Το 1989, η Maria Rossi δολοφονεί τρεις ανθρώπους και καλεί την αστυνομία για να το ανακοινώσει. 20 χρόνια μετά, η κόρη της Isabella θα την επισκεφτεί στο ψυχιατρείο για να καταλάβει αν είναι ψυχασθενής ή απλά δαιμονισμένη.
Το καστ λέει: Fernanda Andrade, Simon Quarterman, Evan Helmuth
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Απαράδεκτη 'ταινία' 'τρόμου' που πατάει στο όλο το "Blair Witch" / "Paranormal Activity" μοντέλο για να πουλήσει μια φοβερά βαρετή ιστορία πάνω στο εύρημα του μάρκετινγκ πως το Βατικανό και καλά "αποκήρυξε την ταινία". Σιγά, θα σκίσετε κανά ράσο.
Στο νούμερο 6 το "The Cold Light of Day" / 'Μην εμπιστεύεσαι κανέναν'
 
To τοματόμετρο λέει: 6%
H πλοκή λέει: O Will Shaw, ένας νεαρός χρηματιστής της Wall Street, έχει μόνο λίγες ώρες για να σώσει τους γονείς του που έχει πέσουν θύματα απαγωγής κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ισπανία.
Το καστ λέει: Henry Cavill, Bruce Willis, Sigourney Weaver
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Δεν είναι φοβερό πώς κάποιες ταινίες το έχουν τόσο πολύ στη μοίρα τους το ράφι του βιντεάδικου που και οι αφίσες τους μοιάζουν να έχουν σχεδιαστεί κατευθείαν γι'αυτό; Σοβαρά, τι θέλει ο Μπρους Γουίλις; Η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ; Μην παραιτείστε ακόμα παιδιά, δε σας αξίζει.
Στο νούμερο 5 το "Silent Hill: Revelations 3D"
 
To τοματόμετρο λέει: 6%
H πλοκή λέει: Λίγο πριν κλείσει τα 18, η Heather βλέπει τρομερούς εφιάλτες, ψάχνει τον πατέρα της, γενικά η κατάσταση είναι κάπως στενάχωρη. Φαντάσου τι γίνεται όταν τελικά ανακαλύψει ότι δεν είναι αυτή που νόμιζε πως είναι. Μπρρ..
Το καστ λέει: Adelaide Clemens, Kit Harrington, Carrie-Anne Moss
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Υπερβολές. Μια χαρά ταινία τρόμου.
Στο νούμερο 4 το "The Apparition"
 
To τοματόμετρο λέει: 4%
H πλοκή λέει: Το νεαρό ζεύγος Ben και Kelly έχουν στοιχειωθεί από ένα παγιδευμένο πνεύμα και δεν μπορούν να βρουν την υγειά τους. Η τελευταία τους ελπίδα είναι ένας ειδικός στα μεταφυσικά.
Το καστ λέει: Ashley Greene, Sebastian Stan, Tom Felton
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Ταινία τρόμου εφηβική που κοιτώντας το καστ διαπιστώνεις πως παίζουν εκείνη η τύπισσα με το τύπου ροκ μαλλί από το "Twilight" και ένας περιστασιακός γκόμενος της Σερίνα στο "Gossip Girl". Είναι όσο 'βιντεοσαχλαμάρα για να παίζει ενώ μαζεύεται η παρέα στο σπίτι' ακούγεται. Ή τελοσπάντων, όχι.
Στο νούμερο 3 το "A Little Bit of Heaven" / Ένας Μικρός Παράδεισος'
 
To τοματόμετρο λέει: 4%
H πλοκή λέει:  Μια πολύ δυναμική γυναίκα που αντιμετωπίζει τα πάντα με χιούμορ μαθαίνει πως πάσχει από καρκίνο. Η ζωή της θα αλλάξει. Λίγο μετά, θα βάλει κι έναν καινούργιο άντρα στη ζωή της.
Το καστ λέει: Kate Hudson, Gael Garcia Bernal, Kathy Bates, Whoopi Goldberg
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Θλίβομαι που το λέω, αλλά η Κέιτ Χάντσον έχει αρχίσει να μεγαλώνει κάπως για να παίζει ακόμα σε ταινίες με περιγραφές που ξεκινάν "μια ανορθόδοξη νεαρή κοπέλα..." Σόρι Κέιτ, σ'αγαπώ ακόμα.
Η ταινία δεν είναι φρικτή, την έχει γυρίσει η σκηνοθέτις του τίμιου "Woodsman" με τον Κέβιν Μπέικον. Αλλά στο μισάωρο έχεις ήδη βγάλει έξω το δισκάκι και το χρησιμοποιείς για σουβέρ.
*Η ταινία βρίσκεται στη λίστα καθώς προβλήθηκε στις Η.Π.Α. εντός του 2012. Στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα το καλοκαίρι του '11.
Στο νούμερο 2 το "One for the Money"
 
To τοματόμετρο λέει: 2%
H πλοκή λέει: H Stephanie Plum είναι άνεργη και απελπισμένη. Θα πιάσει δουλειά στο γραφείο εγγυήσεων για αποφυλακίσεις του ξαδέρφου της και η πρώτη της αποστολή θα είναι να πιάσει έναν διεφθαρμένο αστυνομικό που τυχαίνει να είναι ο πρώην της.
Το καστ λέει: Katherine Heigl, Jason O'Mara, John Leguizamo
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Από τις χειρότερες ρομαντικές κομεντί των τελευταίων χρόνων, κι αυτό λέει πολλά γιατί η βάση για τις ρομαντικές κομεντί είναι ούτως ή άλλως πολύ χαμηλά. Αλλά πραγματικά, κάποιος να σταματήσει την καριέρα της ανυπόφορης Κάθριν Χάιγκλ. Σα να μην έφτανε αυτή, ο άχρωμος Τζέισον Ο'Μάρα συμπληρώνει ένα παντελώς άγευστο ζευγάρι.
Στο νούμερο 1 (η χειρότερη του '12 λοιπόν) το "A Thousand Words"
 
To τοματόμετρο λέει: 0%
H πλοκή λέει: O Jack McCall σε πουλάει και σε αγοράζει στο άψε σβήσε. Πολυλογάς από τους ελάχιστους, χάνει τη Γη κάτω από τα πόδια του, όταν μαθαίνει πως του απομένουν μόλις 1000 λέξεις μέχρι να σωπάσεις για πάντα.
Το καστ λέει: Eddie Murphy, Kerry Washington, Emanuel Ragsdale
O Θοδωρής Δημητρόπουλος λέει: Μπαγιάτικη 'κωμωδία' που γυρίστηκε το 2008 κι από τότε σέρνεται σε κάτι ράφια μέχρι να βγει χωρίς να την πάρει κανένας χαμπάρι, με τον Έντι Μέρφι να συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη του στο απάλευτο "Νόρμπιτ"; Ποιες χίλιες, και οι 46 αυτές λέξεις πολλές ήταν.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου