Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Καναδεζικη κρεμ μπρουλε


Υλικά:για 6 ατομα


2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι φουντούκια ή αμύγδαλα, ψημένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνουμε 6 ατομικές φόρμες και τις τοποθετούμε σε ένα ορθογώνιο ταψί.
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τις 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το μίγμα να αφρίσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τους κρόκους, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε με ένα σύρμα ή μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μίγμα. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το μίγμα της κρέμας μέσα στο μίγμα των αυγών.
Μοιράζουμε την κρέμα στα 6 φορμάκια, και γεμίζουμε κατά το 1/2 το ταψί με βραστό νερό.
Βάζουμε το ταψί με τα φορμάκια στο φούρνο, και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Βγάζουμε τα φορμάκια από το ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη. Δεν ανακατεύουμε, απλά ανακινούμε ζωηρά το τηγάνι. Μόλις αρχίσει η ζάχαρη να λιώνει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό, και αφήνουμε τη ζάχαρη να καραμελώσει για ακόμη 5 λεπτά. Απλώνουμε την καραμέλα πάνω από κάθε κρέμα. Αν η καραμέλα σκληρύνει πολύ, την ξαναβάζουμε στη φωτιά ώσπου να μαλακώσει ξανά. Σερβίρουμε την κρέμ μπρουλέ αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένα αμύγδαλα ή φουντούκια. Απολαύστε!
http://xs-recipes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου