Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Αντώνης Κανάκης: η "επικίνδυνη" τηλεόραση,η μιζέρια και η μουσική εκπομπή

O Αντώνης Κανάκης μιλά για τη σάτιρα, την ομάδα του Ράδιο Αρβύλα "που κερδίζει και δεν αλλάζει" αλλά και το πώς επηρεάζει τη ζωή και την ψυχολογία του η καθημερινή του επαφή με τηλεόραση.


Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά τον παρακολουθούμε στο Ράδιο Αρβύλα, μια εκπομπή με την ίδια συνταγή και τους ίδιους συντελεστές. Όμως ο Αντώνης Κανάκης και η ομάδα του έχουν αποφασίσει να κάνουν την εκπομπή 2 φορές την εβδομάδα από τον Ιανουάριο και ο ίδιος - σε συνέντευξή του στο TV Glam- εξηγεί το γιατί.
"H σάτιρα είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση σε μηνιαίο επίπεδο, πόσο μάλλον σε σχεδόν καθημερινό. Το κάνουμε εδώ και πεντέμισι τηλεοπτικές σεζόν, στην αρχή επί πέντε ημέρες την εβδομάδα και μετά επί τρεις. Και θέλω να πιστεύω ότι το κάνουμε ανεβάζοντας συνέχεια τον πήχη για εμάς τους ίδιους με πολύ κέφι και πολύ υλικό σε καθημερινή βάση. Το πώς συμβαίνει αυτό, μόνο εμείς, οι συνεργάτες μας, η ψυχούλα μας και ο γιατρός που μας συνταγογραφεί τα ψυχοφάρμακα το ξέρουμε", τονίζει, λέγοντας ότι ο τηλεθεατής δεν έχει καμία υποχρέωση να γνωρίζει ή να συμπονεί για το παρασκήνιο οποιασδήποτε εκπομπής, ενώ μειώνοντας τις ημέρες της εκπομπής θα καταφέρει να μειώσει και τα... ψυχοφάρμακα.

"Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η μιζέρια  που μου φαίνεται ότι έχει σκεπάσει σχεδόν τα πάντα"

Ο Αντώνης Κανάκης παραδέχεται πως η τηλεόραση παραμένει το πιο ισχυρό μαζικό μέσο. "Και όταν λέμε μαζικό, εννοούμε μαζικό, όχι αστεία", λέει χαρακτηριστικά. "Αυτό είναι που την κάνει και τόσο επικίνδυνη. Ο ρόλος της δε, ως διασκεδαστικού μέσου, ο οποίος πολλές φορές χρησιμοποιείται και ως μανδύας την κάνει ακόμα πιο ύπουλη και επικίνδυνη". Αυτό που της λείπει πάντως είναι "η ισορροπία μεταξύ κενού περιεχομένου και περιεχομένου", τονίζει.

"Θέλω να πιστεύω ότι ανεβάζουμε συνέχεια τον πήχη με πολύ κέφι και πολύ υλικό σε καθημερινή βάση. Το πώς συμβαίνει αυτό, μόνο εμείς, οι συνεργάτες μας, η ψυχούλα μας και ο γιατρός που μας συνταγογραφεί τα ψυχοφάρμακα το ξέρουμε"

Το σίγουρο είναι ότι δε σκέφτεται να αποχωρήσει σύντομα από το τηλεοπτικό σκηνικό. Μιλώντας για τη νέα εκπομπή που ακούγεται ότι θα παρουσιάζει, ο παρουσιαστής ήταν αρκετά αποκαλυπτικός. "Πολλοί τηλεθεατές μας ζητάνε τραγούδια μέσω μηνυμάτων. Επειδή είμαστε όλοι λάτρεις του ραδιοφώνου και της μουσικής άλλο που δε θέλαμε. Μου ήρθε λοιπόν εκείνη τη στιγμή να ζητήσω από τον ANT1 ένα βράδυ να κάνουμε ένα διαφορετικό "Ράδιο Αρβύλα" αμέσως μετά την κανονική μετάδοση της εκπομπής, μόνο με τραγούδια και αφιερώσεις, σαν το παλιό πειρατικό ραδιόφωνο. Μπορεί και να γίνει κάποια στιγμή, ποτέ δεν ξέρεις..."
Μιλώντας για την κρίση αλλά και πως την αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, ο παρουσιαστής παραδέχεται πως πέφτει ψυχολογικά. "Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η μιζέρια  που μου φαίνεται ότι έχει σκεπάσει σχεδόν τα πάντα".
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο TV Glam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου