Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

"Η Αθήνα εξαπάτησε τους δανειστές της, κάνοντας προσλήψεις"

Διαβάστε τι αναφέρει δημοσίευμα της Le Monde σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα έχει δώσει στη δημοσιότητα "εξωφρενικούς αριθμούς" σχετικά με τις προσλήψεις

 
Κατά την περίοδο 2010-2011 προσελήφθησαν στο ελληνικό δημόσιο 70 χιλιάδες υπάλληλοι ενώ άλλες 12 χιλιάδες προσλήψεις έγιναν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όλα αυτά, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Le Monde.
Το δημοσίευμα επικαλείται έκθεση της Τρόικα, η οποία δίνει στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία που αναδεικνύουν μεγάλο αριθμό προσλήψεων που έγιναν από την "πίσω πόρτα", παραβιάζοντας τους όρους του Μνημονίου.
Με αυτόν τον τρόπο παραβιάστηκαν, όπως γράφει η εφημερίδα, οι δεσμεύσεις της Ελλάδας προς τους πιστωτές καθώς σύμφωνα με το μνημόνιο έπρεπε να γίνουν χιλιάδες απολύσεις. Η γαλλική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα" (την οποία χαρακτηρίζει κεντροαριστερή εφημερίδα).
Η Le Monde χαρακτηρίζει τους αριθμούς εξωφρενικούς καθώς ενώ  το 2010, συνταξιοδοτήθηκαν 53.000 δημόσιοι υπάλληλοι και έπρεπε να αποχωρήσουν άλλες 40 χιλιάδες, τελικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων το 2012 παραμένει, λόγω των προσλήψεων, ίδιος με αυτόν του 2010. 
Η Τρόικα εν όψει των νέων διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν με τη συγκυβέρνηση, "κάρφωσε" τα μέλη της προηγούμενης κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι "ενώ νομοθετούσαν κανόνες για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων έκαναν προσλήψεις από το παράθυρο κι ενώ ψήφιζαν τον "Καλλικράτη" για να γίνουν συνενώσεις των δήμων και να εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ έκαναν πάνω από 12.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ".
Το δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας πως υπάρχουν ακόμα 692.000 υπάλληλοι που πρέπει να αποχωρήσουν και να συνταξιοδοτηθούν, ενώ η πραγματική μείωση ήταν 24.000 εργαζόμενοι. Αριθμοί, που είναι ακριβώς οι ίδιοι με το 2010, όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.
FOLLOW NEWS247:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου