Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Mάθετε τα οφέλη της κρυσταλλοθεραπείας

Ανακαλύψτε τα οφέλη που υπόσχεται η κρυσταλλοθεραπεία, μια πανάρχαια φυσική μέθοδος για την καταπολέμηση του στρες και των μικροενοχλήσεων. Οι ρίζες της κρυσταλλοθεραπείας είναι πανάρχαιες, χρονολογούνται από το 1.600 π.Χ.. 


Ωστόσο, οι χρήσεις που επωφελούνται από τις ιδιότητές τους παραμένουν σύγχρονες: από τις πιο «κλασικές», στις οποίες χρησιμοποιούνται ράβδοι κρυστάλλου, μέχρι μασάζ που συνδυάζουν τη χρήση των λίθων με το πιο «παραπλήσιο» αιθέριο έλαιο. Ο αμέθυστος, για παράδειγμα, επιδρά συνεργατικά με το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Υπάρχουν επίσης παρασκευάσματα με βάση τους κρυστάλλους για λήψη από το στόμα, που ονομάζονται ελιξίρια: παρόμοια με τα ανθοϊάματα Μπαχ, βρίσκονται σε ορισμένα καταστήματα βοτάνων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς θεραπευτές, οι κρύσταλλοι μπορούν να σας βοηθήσουν να βάλετε φρένο στη νευρικότητα που μερικές φορές σας κάνει να «αδειάζετε» το ψυγείο. Κατάλληλο είναι το τiρκουάζ και οι μπλε λίθοι, όπως το τοπάζι και ο κύανος, που επενεργούν στο πέμπτο τσάκρα, στο ύψος του λαιμού. Για να έχετε ηρεμία, λοιπόν, φοράτε ένα κολιέ με τα χρώματα της θάλασσας. Ο μαλαχίτης είναι ιδανικός για τους πόνους της περιόδου, καθώς βοηθά να μειωθούν οι ενοχλήσεις του κύκλου, καθώς τείνει να απορροφά τον πόνο και άρα ενδείκνυται για τις κράμπες, ειδικά αν συνδέονται με τα αναπαραγωγικά όργανα της γυναίκας.


Ο κόκκινος ίασπις είναι για ενέργεια καθώς θα σας αναζωογονήσει σε όλα τα επίπεδα, θα σας χαρίσει συγκέντρωση και πνευματική διαύγεια χωρίς να υπερδιεγείρει το νευρικό σύστημα. Μετά από μια δύσκολη και κουραστική μέρα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ευχάριστο κι εύκολο να κάνετε ένα αφρόλουτρο αφότου αφήσετε στο νερό της μπανιέρας ένα γκρι χαλαζία για ένα τέταρτο. Ο αμέθυστος είναι ιδανικός για όσους ταλαιπωρούνται από εφιάλτες, ενώ ο χαροΐτης αν κάνετε πολύ ελαφρύ ύπνο και ξυπνάτε εύκολα.


Αν υποφέρετε από καούρες στο στομάχι, τότε επιλέξτε τον κίτρινο χαλαζία. Συνήθως, προβλήματα τέτοιου είδους σχετίζονται με μια ενεργητική έλλειψη ισορροπίας στο στομάχι, που συχνά προκαλείται από συναισθήματα όπως το άγχος, ο φόβος και ο θυμός.


Οι ποικιλία των κρυστάλλων είναι πολύ μεγάλη, όταν επιλέξετε να κάνετε κρυσταλοθεραπεία, πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό θεραπευτή, ώστε να σας ενημερώσει για τον κάθε κρύσταλλο ξεχωριστά, και να σας προτείνει αλλά και εφαρμόσει την θεραπεία που είναι ιδανική για εσάς και τις ανάγκες του οργανισμού σας.


Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου
zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου