Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Koζάνη: Το πρόγραμμα επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη




Την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και την Κοζάνη θα επισκεφτεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου έως το Σάββατο 30 Ιουνίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αφιχθεί στην πόλη της Κοζάνης την Τετάρτη 27 Ιουνίου στις 17.00 το απόγευμα και στις 17.30 θα γίνει η επίσημη υποδοχή του στην κεντρική πλατεία, ενώ στη συνέχεια στις 19.30 θα τελέσει τα εγκαίνια του ιστορικού επισκοπείου.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ιερατική σύναξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης. Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστούν από τον Πατριάρχη τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Βελβενδό.

Στις 18.00 το απόγευμα θα γίνει υποδοχή και τιμητική εκδήλωση στα Σέρβια και μισή ώρα αργότερα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον καθεδρικό ναό Αγίας Κυριακής.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο βυζαντινό κάστρο των Σερβίων. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου από τις 7.30 το πρωί θα τελεστεί πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης και στις 12.30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Νωρίς το απόγευμα θα γίνει υποδοχή στην Αιανή και αμέσως μετά θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στον Βυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. Το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα του Πατριάρχη θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 30 Ιουνίου με επίσκεψη στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αγίου Δημητρίου της Δ.Ε.Η. Τέλος, στις 12 το μεσημέρι στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας, θα γίνει αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου