Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Στην Αλβανία αυξάνουν μισθούς και συντάξεις

Διαβάστε πότε στη γειτονική Αλβανία εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δουν μισθούς και συντάξεις να αυξάνονται. Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα


Την ώρα που στη χώρα μας, χιλιάδες νοικοκυριά γονατίζουν καθημερινά υπό το βάρος της κρίσης και των Μνημονίων που προκάλεσαν ταυτόχρονες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στη γειτονική Αλβανία, η κατάσταση μοιάζει πολύ διαφορετική.
Μετά την είδηση των μαζικών εκροών πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε αλβανικές τράπεζες από μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μία ακόμα είδηση από την αλβανική πολιτική ηγεσία έρχεται να παγιώσει την γενικότερη αίσθηση της οικονομικής άνθησης της γείτονος.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, μιλώντας σε τακτική συνεδρίαση του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε τη Δευτέρα αυξήσεις μισθών και συντάξεων από την 1η Ιουλίου.
"Οι τελευταίοι υπολογισμοί έχουν γίνει και η κυβέρνηση θα αποφασίσει την αύξηση μισθών και συντάξεων στη μεθαυριανή συνεδρίασή της.
Η αύξηση μισθών και συντάξεων είναι μία μεγάλη πράξη και δέσμευση στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής της κυβερνώσας πλειοψηφίας και του Δημοκρατικού Κόμματος", υπογράμμισε ο κ. Μπερίσα.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ανέφερε ακόμη πως η απόφαση αυτή κατέστη δυνατή χάρη στην επιτυχημένη, όπως υποστήριξε, οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του.

ΠΗΓΗ:  http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου