Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

"Καμπάνα" για το μποξεράκι του Μπέντνερ!

Η UEFA δεν... χαρίστηκε στον Νίκλας Μπέντνερ για την ενέργειά του να πανηγυρίσει με κατεβασμένο σορτσάκι το γκολ του κόντρα στην Πορτογαλία και να διαφημίσει έτσι... χορηγό! Δείτε την τιμωρία που του επέβαλε.


Αμέσως μετά το τέρμα του απέναντι στην Πορτογαλία για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο Νίκλας Μπέντνερ είχε προχωρήσει σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη κίνηση.
Ο λόγος για την ενέργειά του να πανηγυρίσει το γκολ κατεβάζοντας το σορτσάκι της Εθνικής Δανίας με αποτέλεσμα να "αποκαλυφθεί" το λογότυπο χορηγού στο εσώρουχό του, που είναι η ιρλανδική στοιχηματική εταιρία "Paddy Power".

Τέτοιες "διαφημίσεις" αντιτίθενται όμως στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την πειθαρχική επιτροπή της να συνεδριάζει την Δευτέρα και να ανακοινώνει την... λυπητερή στον παίκτη.
Αυτή είναι πρόστιμο 100.000 ευρώ και ποινή μίας αγωνιστικής, με τη συγκεκριμένη τιμωρία να ισχύει για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 όπου θα συμμετάσχει και η Δανία.
"Είναι απλά το ζευγάρι από τα τυχερά μου μποξεράκια που χρησιμοποίησα στο πρώτο παιχνίδι και τα οποία έχω χρησιμοποιήσει και πριν από το τουρνουά.
Δεν ήξερα ότι  παρέβαινα  κάποιον κανονισμό αλλά τώρα το γνωρίζω", είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο παίκτης, χωρίς πάντως να "πείσει" τους ανθρώπους της UEFA και να αποφύγει την καμπάνα.
Να σημειωθεί ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας (έχει χορηγό άλλη στοιχηματική εταιρία, την "Landbrokes"!) ζήτησε μετά το συμβάν από τον Μπέντνερ να μην εμφανιστεί με τα συγκεκριμένα "απαγορευμένα" εσώρουχα ενώ έχει τρεις ημέρες προθεσμία για να καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου