Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Feel the Heat!




Αν και έχαναν με διψήφια διαφορά στα τέλη της τρίτης περιόδου, οι Heat γύρισαν το ματς, επικράτησαν στις λεπτομέρειες των Thunder (91-85) και έκαναν το 2-1 στους τελικούς του ΝΒΑ. Κορυφαίος και πάλι ο LeBron James.

Το μπρέικ στην Oklahoma με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εκμεταλλεύτηκαν οι Heat, οι οποίοι λύγισαν την αντίσταση των Thunder, επικράτησαν με 91-85 και βρίσκονται πλέον δυο βήματα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο LeBron James και η παρέα του άντεξαν στα δύσκολα, ανέτρεψαν διαφορά 10 πόντων στα τέλη του τρίτου δωδεκαλέπτου και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη, την ώρα που οι αντίπαλοί τους έφευγαν με σκυμμένα κεφάλια.

Η αλήθεια είναι ότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και τόσο οι νικητές, όσο και οι ηττημένοι θα το ξεχάσουν πολύ γρήγορα εν όψει της τέταρτης μεταξύ τους μονομαχίας που γίνεται τα ξημερώματα της Τετάρτης. Μέχρι τότε όμως ο Erick Spoelstra και ο Scott Brooks θα έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν στις αδυναμίες των ομάδων τους, με αυτή του Miami να στηρίζεται εξ' ολοκλήρου στο δίδυμο James - Wade και εκείνη της Oklahoma να πληρώνει την απειρία της.

Ο LeBron ήταν και πάλι ο απόλυτος ηγέτης των Heat. Σκόραρε 29 πόντους, κατέβασε 14 ριμπάουντ, έδωσε τρεις ασίστ και εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή του για να κυριαρχήσει στις προσωπικές μονομαχίες, έστω και αν μερικές φορές πάσαρε περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Ο Wade, από την άλλη, τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους (8/22 σουτ), ήταν αρκετά άστοχος, αλλά πέτυχε κρίσιμα καλάθια τόσο στην τρίτη, όσο και στην τέταρτη περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, ο Kevin Durant πληγώθηκε ξανά από τα φάουλ και μαζί πόνεσαν και οι Thunder. Ο 23χρονος σταρ σταμάτησε στους 25 πόντους (11/19 σουτ), την ώρα που ο Russell Westbrook προσέθετε άλλους 19, αλλά με 8/18 προσπάθειες. Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός ότι ο James Harden είχε 2/10 σουτ (9π., 6ριμπ., 6ας.) στα 34 λεπτά που αγωνίστηκε, τότε εύκολα καταλαβαίνει ότι οι Thunder ηττήθηκαν φυσιολογικά.

Στα σίγουρα οι γηπεδούχοι, "ζεστός" ο Durant

Αν και ξεκίνησαν καλύτερα σε σχέση με τους δυο πρώτους τελικούς, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ανεξήγητη νευρικότητα που έδωσε στους γηπεδούχους το δικαίωμα να κρατούν το προβάδισμα. Ο James πήγαινε συνεχώς κοντά στο καλάθι και ήταν αυτός που έχτισε μια διαφορά 6 πόντων (24-18), με τους συμπαίκτες του να ακολουθούν, να έχουν καλή κυκλοφορία με συνεχόμενες γρήγορες πάσες και να αποφεύγουν το περιφερειακό σουτ.

Το 30-22 στις αρχές της δεύτερης περιόδου ξύπνησε τους παίκτες του Brooks, που μάζεψαν το σκορ, έκαναν το ξέσπασμά τους και με ένα επί μέρους 5-14 πέρασαν και μπροστά (35-36). Ο Durant ήταν εξαιρετικός, έκανε με τρίποντο το 38-39 και στην επόμενη φάση το 38-41, πριν πάρει ο Shane Battier τα δυο πρώτα (και μοναδικά του στο παιχνίδι) σουτ και ευστοχήσει από τα 7μ.25 για το 47-43.

Φάουλ και... Brooks πλήγωσαν τους Thunder

Οι 30 πόντοι στο "ζωγραφιστό", μαζί με τη διαφορά στα ριμπαόυντ (25-16) και τον εξαιρετικό James (16π., 8ριμπ.) χάρισαν στους Heat το ελάχιστο προβάδισμα (47-46) στο τέλος του ημιχρόνου, όμως στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Durant συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει για να κάνει το 51-60. Κάπου εκεί οι διαιτητές έγιναν και πάλι οι πρωταγωνιστές, αφού χρέωσαν τον σταρ των Thunder με το τέταρτο προσωπικό του φάουλ και τον έστειλαν στον πάγκο για τα τελευταία πέντε λεπτά της τρίτης περιόδου.

Ο Brooks έβγαλε για ανεξήγητο λόγο και τον Westbrook και μετά το τετράποντο του Fisher (54-64), οι Heat ήξεραν ότι έπρεπε να κάνουν την αντεπίθεσή τους. Κι έτσι συνέβη. Battier και James Jones πέτυχαν από τρεις βολές ο κάθε ένας (62-65), ο Wade σκόραρε τέσσερις συνεχόμενους πόντους για το 66-67 και ο James ευστόχησε σε τρίποντο από τη γωνία για να δώσει και πάλι το προβάδισμα (69-67) στους Heat, οι οποίοι έτρεξαν ένα 16-7 στο διάστημα που ο Durant έβλεπε το παιχνίδι από τον πάγκο.

Βγήκαν μπροστά James-Wade, αν και στο τέλος "τα χρειάστηκαν"

Όταν ο James πέτυχε άλλο ένα τρίποντο για το 74-69 στο ξεκίνημα του τέταρτου δωδεκαλέπτου, οι Thunder αντέδρασαν για να περάσουν ξανά μπροστά με γκολ-φάουλ του Harden (76-77). Αυτό ήταν το σημείο όπου ο Spoelstra χρειαζόταν τους σταρ του και εκείνοι δεν "κρύφτηκαν". Ο Wade αρχικά και ο LeBron στη συνέχεια σκόραραν καλάθι και φάουλ για το 84-77, ενώ έπαιξαν και εξαιρετική άμυνα αφήνοντας τους αντιπάλους τους χωρίς καλάθι για τέσσερα λεπτά.

Παρόλα αυτά, οι Thunder έκαναν την ύστατη προσπάθεια και λίγο έλειψε να "κλέψουν" το παιχνίδι. Ο Perkins με βολές, ο Sefolosha με κλέψιμο και αιφνιδιασμό και ο Westbrook με σουτ από τα πέντε μέτρα μείωσαν στον πόντο (86-85), όμως ο Bosh απάντησε με δυο βολές για το 88-85 και οι φιλοξενούμενοι έχασαν δυο σουτ, πριν κάνουν λάθος επαναφορά και χάσουν οριστικά την τρίτη μάχη της σειράς.

Όπως κι αν έχει, ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και για τις δυο ομάδες. Οι Heat θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τα επόμενα δυο ματς για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα τους με 4-1 και οι Thunder θα κυνηγήσουν ένα διπλό για να επιστρέψουν τη σειρά στην Oklahoma. Προς το παρόν οι "μονομάχοι" θα ξεκουραστούν, αφού ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα ξημερώματα της Τετάρτης (04.00).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου