Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΓΚΙΝΕΣ ΓΙΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ 312,5 ΚΙΛΩΝ



Άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες έρχονται να καταρρίψουν οι μερακλήδες Σερραίοι, οι οποίοι για τη Γιορτή Βουβαλιού, ετοίμασαν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας συνολικού βάρους 312,5 κιλών. Οι Σερραίοι έχουν ήδη μπει στο βιβλίο Γκίνες, για την παρασκευή της μεγαλύτερης μπουγάτσας στον κόσμο.


Για την παρασκευή των αμέτρητων μπιφτεκιών χρειάστηκαν 305 κιλά κρέας από βουβάλι, εξήντα κιλά κρεμμύδια, τριάντα κιλά γάλα, φρυγανιά, πολλά μυρωδικά (σ.σ. το συνολικό μείγμα του ωμού κιμά έφτασε αρχικά στα 426 κιλά), τέχνη και μεράκι από τους περίπου εβδομήντα μάγειρες που συνεργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος. Το «στοίχημα» για την κατάκτηση μιας θέσης στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness ήταν να παρασκευαστούν πάνω από 250 κιλά μπιφτέκια, αλλά οι Σερραίοι όχι μόνο το κέρδισαν, αλλά έθεσαν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη.

Κατόρθωσαν μάλιστα όχι μόνο να «σπάσουν» το ρεκόρ σε ό,τι αφορά το βάρος των μπιφτεκιών, αλλά και να προσδώσουν ένα νέο χαρακτηριστικό σ’ αυτό, αφού το κρέας που χρησιμοποιήθηκε ήταν κρέας από βουβάλι, ένα κρέας με ιδιαίτερη γεύση, άπαχο και, κατά ομολογία των ειδικών, πολύ υγιεινό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου