Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

McLaren P1 Concept

Η McLaren θα χρησιμοποιήσει το Σαλόνι του Παρισιού στο τέλος του μήνα για να παρουσιάσει τον διάδοχο του supercar McLaren F1 σε μορφή πρωτότυπου.



H McLaren θα παρουσιάσει στην έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι το επόμενης γενιάς supercar P1 σε μορφή πρωτότυπου. Αναμφίβολα εντυπωσιάζει η νέα της αγωνιστική σχεδίαση, η οποία έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από τον προκάτοχό του, F1, παρά το γεγονός ότι η βρετανική φίρμα αναφέρεται ως ένα ολοκαίνουριο μοντέλο. Ο σχεδιασμός και η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η McLaren P1 Concept έχει επιρροές από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας, με στόχο την κατασκευή του καλύτερου αυτοκινήτου, ως προς την οδική του συμπεριφορά στο δρόμο και στην πίστα.

Στο Σαλόνι του Παρισιού θα παρουσιαστεί η P1 ως σχεδιαστική μελέτη, ενώ σύμφωνα με τα στελέχη της φίρμας, το μοντέλο παραγωγής θα ακολουθήσει μέσα στο επόμενο έτος. Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της McLaren, Ron Dennis, ανέφερε πως πριν είκοσι χρόνια η McLaren F1 κατάφερε να ανεβάσει τον πήχη των supercars ψηλά και ο στόχος με την P1 είναι να επαναπροσδιοριστεί για ακόμα μια φορά αυτό το… ύψος. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ο στόχος δεν είναι να επιτύχουν την απόλυτη υψηλή ταχύτητα, αλλά να κατασκευάσουν το πιο γρήγορο και σωστά «στημένο» αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο θα καταφέρνει να έχει τους ταχύτερους χρόνους μέσα σε μια πίστα.

Τέλος, περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στην Press day της έκθεσης αυτοκινήτου στο Παρίσι που θα γίνει στο τέλος του μήνα.
autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου