Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Το τότε και το τώρα συνυπάρχουν [pics]

Τα ορόσημα καθορίζουν την ιστορική πορεία, αλλά και το χαρακτήρα ενός τόπου, τα ορόσημα προέρχονται μέσα από σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην χρονική πορεία του εκάστοτε τόπου. Αυτά τα σημαντικά γεγονότα μπορεί να είναι καλά, μπορεί να είναι και 


καταστροφικά, όπως στην περίπτωση του Σαν Φρανσίσκο που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα είναι η αμερικανική πόλη που έζησε τον μεγαλύτερο σεισμό στην ιστορία της ηπείρους της.
 
Αγκιστρωμένη λοιπόν με το παρελθόν της δεν μπορεί παρά να ανανεώνει το προφίλ της με συσχετισμούς του παρόντος με το παρελθόν μιας και είναι αδιαχώριστη η πορεία της μαζί του. Αυτό κατανόησε ο φωτογράφος Shawn Clover και με την κατάλληλη ψηφιακή επεξεργασία μπόρεσε να συνδυάσει, ή να συμβιώσει στις εικόνες του το τότε με το τώρα.
 
Χρησιμοποιώντας αρχειακές φωτογραφίες από το μεγάλο σεισμό του Σαν Φρανσίσκο το 1906, αλλά και σημερινές φωτογραφίες που τραβάει ο ίδιος σε ένα εστιακό μήκος και με συνθήκες φωτισμού που τον βοηθάει στο να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στην μετέπειτα επεξεργασία, επιτυγχάνει έναν χρονικό συγκερασμό μεταξύ δύο εποχών, της πόλης του σεισμού με της πόλης του σήμερα.
 
ΠΗΓΗ: col2re.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου