Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Η Ανδρομέδα εκτός ελέγχου επιτίθεται στη γη! Συγκρούστηκε ήδη με τον Μ33!!!

Θα καταπιεί τον γαλαξία μας νωρίτερα από ό τι υπολόγιζαν οι αστρονόμοι; Νεώτερες έρευνες έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες που ...
δεν είχαν παρατηρήσει την επίθεση του 2004!


Το μεγάλο κοσμικό γεγονός που κυριολεκτικά θα ταρακουνήσει τη γη υπολόγιζαν οι επιστήμονες ότι θα συμβεί σε τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, όταν ο Γαλαξίας μας θα συγκρουστεί με τον γαλαξία της Ανδρομέδα. 'Εκαναν, όμως,... λάθος!


Οι πρόσφατες έρευνες του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών που χρησιμοποιούν το Green Bank Telescope (GBT) επιβεβαιώνουν τους πιο ενδόμυχους φόβους των ειδικών: η Ανδρομέδα είναι εκτός ελέγχου εδώ και οκτώ χρόνια... Το 2004 συνέβη πράγματι η μέχρι πρότινος αμφιλεγόμενη σύγκρουση της Ανδρομέδα με τον γαλαξία Triangulum (γνωστό και ως Μ33) κατά την οποία απελευθερώθηκαν τεράστιες ποσότητες αερίων υδρογόνου.


Ο Μ33 βρίσκεται βέβαια 2.300.000 έτη φωτός μακριά από τον γαλαξία μας αλλά η σύγκρουση με την Ανδρομέδα αποδεικνύει ότι η πορεία της δεν είναι τόσο... προδιαγεγραμμένη όσο νομίζαμε.


Η Ανδρομέδα ταξιδεύει με ταχύτητα 250.000 μιλίων την ώρα η οποία θα αρκούσε για μετάβαση από τη γη στη σελήνη σε 60 λεπτά. Με τον Μ33 η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή αλλά οριακή ενώ με τον γαλαξία μας θα είναι μετωπική και θα αλλάξει όλη τη διάταξη των πλανητών.



Οι επιστήμονες ωστόσο εκτιμούν ότι η γη θα επιβιώσει της σύγκρουσης καθώς δεν θα διαλυθεί ακόμη κι όταν η Ανδρομέδα καταπιεί τον γαλαξία μας (2 δισεκατομμύρια χρόνια μετά τη σύγκρουση). Σε περίπτωση, όμως, που υπάρχουν ακόμη ανθρώπινα όντα πάνω στον πλανήτη θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που θα επικρατούν λόγω της απομάκρυνσης της γης από τον ήλιο...




«Σκοπεύουμε να εκμεταλλευτούμε τις προηγμένες δυνατότητες του GBT προκειμένου να μάθουμε περισσότερα για τη σύγκρουση των δύο γαλαξιών», δήλωσε ο Σπένσερ Γούλφερ από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια.

«Έπειτα από έναν αιώνα υποθέσεων για το μέλλον της Ανδρομέδας και του γαλαξία μας, έχουμε επιτέλους μια σαφή εικόνα για το πώς θα εξελιχτούν τα δρώμενα στα επόμενα -δισεκατομμύρια- χρόνια», συμπληρώνει ο Σάνγκμο Τόνι Σολ από το Ινστιτούτο Ερευνών της Βαλτιμόρης.

attikanea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου