Υλικά:για 6-8 ατομα
Για τη βάση:
300γρ. μπισκότα τύπου cookies με σοκολάτα
100γρ. βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση:
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. κρέμα γάλακτος
Γαρνίρισμα
Φρέσκες φράουλες και νιφάδες σοκολάτας
300γρ. μπισκότα τύπου cookies με σοκολάτα
100γρ. βούτυρο, λιωμένο
Γέμιση:
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. κρέμα γάλακτος
Γαρνίρισμα
Φρέσκες φράουλες και νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα ώσπου να γίνουν σκόνη, και τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μίγμα σε μια ταρτιέρα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα στον πάτο. Καλύπτουμε την ταρτιέρα με διάφανη μεμβράνη, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύουμε το μίγμα συνεχώς, ώσπου να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια ωραία, ομοιογενής κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντάς τη κατά διαστήματα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και τοποθετούμε την τάρτα πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Για να σερβίρουμε, κόβουμε ωραία τριγωνικά κομμάτια από την τάρτα μας, και τα γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας και φρέσκες φράουλες. Απολαύστε!
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε μέσα τη σοκολάτα κουβερτούρα. Ανακατεύουμε το μίγμα συνεχώς, ώσπου να λιώσει τελείως η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια ωραία, ομοιογενής κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντάς τη κατά διαστήματα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση και τοποθετούμε την τάρτα πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες ώσπου να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Για να σερβίρουμε, κόβουμε ωραία τριγωνικά κομμάτια από την τάρτα μας, και τα γαρνίρουμε με νιφάδες σοκολάτας και φρέσκες φράουλες. Απολαύστε!
xs-recipes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου