Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι και σήμερα νεκροί στη Συρία

Ακτιβιστές δηλώνουν ότι 250 στρατιώτες αυτομόλησαν και προσχώρησαν στις τάξεις τους


Δέκα νεκροί είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής των μαχών που γίνονται ανάμεσα στον συριακό στρατό και τους αντάρτες σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το κέντρο της Δαμασκού, γύρω από τις θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς, επίλεκτου σώματος που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της συριακής πρωτεύουσας και των προαστίων της, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Συνολικά ο απολογισμός των νεκρών σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα ανέρχεται σε 58, μεταξύ των οποίων 30 άμαχοι και 24 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, η οποία δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν τα θύματα των μαχών που γίνονται κοντά στη Δαμασκό είναι στρατιώτες, άμαχοι ή αντάρτες.


Οι μάχες αυτές που ξεκίνησαν την αυγή συνεχίζονταν σήμερα το απόγευμα γύρω από τις θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στην Κουντσάγια και την αλ Χάμα, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πλατεία των Ομεϊάδων, που είναι η καρδιά της Δαμασκού, δήλωσε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.


Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε από την πλευρά του ότι «δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στις μάχες στην αλ Χάμα και ότι «άλλοι τρομοκράτες» διαφόρων αραβικών εθνικοτήτων συνελήφθησαν.


Την ίδια ώρα ακτιβιστές δήλωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 250 Σύροι στρατιώτες αυτομόλησαν και προσχώρησαν στις τάξεις των ανταρτών στην βόρεια επαρχία Ιντλίμπ.



newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου