Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων στην Ουγκάντα

Στους 18 ανέρχεται ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών στο ανατολικό τμήμα της Ουγκάντα, όπου το απόγευμα της Δευτέρας σημειώθηκαν εκτεταμένες κατολισθήσεις σε αγροτικές κατοικίες κοντά σε φυτείες καφέ, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.



Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού εξήγησε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων φθάνει τους 70, υπογραμμίζοντας πως τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν το έργο τους, κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των περιορισμένων μέσων που διαθέτουν. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ορισμένοι διασώστες σκάβουν ακόμα και με τα χέρια σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιον άνθρωπο ζωντανό.
Οι κατολισθήσεις καταπλάκωσαν δεκάδες σπίτια σε τρία χωριά, τα οποία βρίσκονται στις πλαγιές του βουνού Έλγκον. Σύμφωνα με το Associated Press, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά τους 30, ενώ περίπου 480 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

«Οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται μεταξύ άλλων και στην παροχή της κατάλληλης φροντίδας στους πληγέντες», εξήγησε ο διευθυντής του τμήματος Διαχείρισης Καταστροφών του Ερυθρού Σταυρού σε δηλώσεις του στο BBC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου