Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Ο Τσίπρας θέλει να εκμεταλλευτεί την διάσωση της Ισπανίας

Πρώτο θέμα σε διεθνή ΜΜΕ έγινε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας με την προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί πολιτικά την διάσωση της Ισπανίας για να προωθήσει την πρότασή του για ακύρωση του Μνημονίου.

 
Κατά τον αρθρογράφο των Financial Times, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν τη θέση που είχε εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ πως η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική αλλά πανευρωπαϊκή, ενώ η τέταρτη κατά σειρά διασωση χώρας-μέλους του ευρώ δείχνει ότι η μέχρι τώρα διαχείριση της κρίσης ήταν καταστροφική.
Ωστόσο, το άρθρο των Financial Times επισημαίνει ότι η μη δέσμευση των όρων της δανειακής σύμβασης και η ακύρωση του Μνημονίου, που υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας στον ελληνικό λαό, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα πιέσουν τους εταίρους της Ελλάδας να επαναδιαπραγματευτούν το Πρόγραμμα σταθεροποίησης. Αντίθετα, αναφέρεται σε ανώτατο Έλληνα τραπεζικό ο οποίος υπογραμμίζει ότι «αν συμπεριφερθείς όπως η Ισπανία και κάνεις τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα έχεις υποστήριξη. Το πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε μείνει πίσω σε όλα, και γι’ αυτό δεν έχουμε στήριξη».
Σύμφωνα με το iefimerida.gr, οι Financial Times τονίζουν ότι η συμφωνία για τη διάσωση της Ισπανίας μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα μπορεί να απομονωθεί ακόμα περισσότερο» αναφέρει στην εφημερίδα ένας Έλληνας αναλυτής, που επισημαίνει οτι «οι Έλληνες πολιτικοί πρεπει να λάβουν υπόψη τους ότι οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη μπορεί να θεωρήσουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης πέρασε και τώρα μπορούν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα».

http://troktiko.eu 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου