Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Κάθε αγώνας και διαφορετικός νικητής

Ο Χάμιλτον πρώτος στο γκραν πρι του Καναδά

Ο έβδομος γύρος του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 πέρασε στην ιστορία και συνέχισε τις… εκπλήξεις. Αντίθετα με την παράδοση στην πίστα του Καναδά δεν έβρεξε, δεν βγήκε το αυτοκίνητο ασφαλείας και τελικά ο Λιούις Χάμιλτον έγινε ο έβδομος διαφορετικός πιλότος που ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα εφτά γκραν πρι!

Δεύτερος πλασαρίστηκε ο Ρομάν Γκροσεάν, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες.

Μα τι πρωτάθλημα είναι αυτό; Εφτά διαφορετικοί νικητές σε εφτά γκραν πρι! Ο Λιούις Χάμιλτον έκανε το χατ τρικ στην πίστα του Καναδά, μετά το 2007 και 2010 ανέβηκε ξανά στο πρώτο σκαλί του βάθρου σε ένα ανατρεπτικό γκραν πρι.


Η στρατηγική έπαιξε για ακόμη μια φορά το ρόλο της, δίνοντας μια θέση στο βάθρο στους Γκροσεάν και Πέρες, οι οποίοι είχαν εκκινήσει από τις 7η και 15η θέση αντίστοιχα.


Στο φετινό γκραν πρι ο καιρός δεν έκανε τα… καμώματά του, βοηθώντας ομάδες και πιλότους να παίξουν τα παιχνίδια στρατηγικής τους. Η McLaren με τα δύο πιτ στοπ… χάρισε τη νίκη στον Χάμιλτον, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι Αλόνσο και Φέτελ, των οποίων η στρατηγική τους απομάκρυνε από το βάθρο, λίγους γύρους πριν την καρό σημαία.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου