Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Η συγκλονιστική επιστολή μιας μητέρας

Το σκληρό παιχνίδι της μοίρας, αλλά και την απίστευτη αδιαφορία των κρατικών λειτουργών και του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, αποτυπώνει σε μια συγκλονιστική επιστολή, η μητέρας ενός οκτάχρονου κοριτσιού που νοσεί από μια εξαιρετικά σπάνια ασθένεια: το σύνδρομο Οκαμότο.


Όπως περιγράφει η ίδια στην επιστολή της, μόνο 4 παιδιά στον κόσμο έχουν διαγνωσθεί προς το παρόν ότι πάσχουν από αυτό το σπάνιο σύνδρομο. Από αυτά τα παιδιά πλέον μονο δύο είναι εν ζωή: η κόρη της κι άλλο ένα παιδάκι στην Ιαπωνία.

Η μητέρα, Άννα Κιρόζη ζητά μέσω του Facebook, να συμπεριληφθεί το σύνδρομο στη λίστα των σπάνιων νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας.


Η ίδια καυτηριάζει τη στάση των αρμοδίων, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στον οποίο είχε στείλει επιστολή, αλλά δεν έγινε τίποτα. Η γυναίκα με απίστευτο κουράγιο δηλώνει έτοιμη να αγωνιστεί για να γίνει γνωστή και στην Ελλάδα η ασθένεια αυτή.


Το σύνδρομο Οκαμότο, είναι μια σπάνια διαταραχή, αγνώστου αιτιολογίας, που εμποδίζει την ψυχοκινητική ανάπτυξη και προκαλεί σοβαρές παρενέργειες σε όλα τα όργανα του σώματος.


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή
εδώ


Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού
zougla.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου