Υλικά:για 32 cupcakes
3/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο
3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
Σοκολατένια κρέμα Γκανάζ
Τριμμένη μαύρη σοκολάτα (53% κακάο), για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο
2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
Σοκολατένια κρέμα Γκανάζ
Τριμμένη μαύρη σοκολάτα (53% κακάο), για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το ζεστό νερό μέχρι το κακάο να λιώσει εντελώς.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ. Το χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να κρυώνει.
Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το μείγμα του κακάο, και τα χτυπάμε καλά ώσπου να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Γεμίζουμε με το μίγμα αυτό ατομικές μικρές φόρμες, ή την ειδική φόρμα με τις θήκες για μικρά κέικ κατά τα 3/4, αφού προηγουμένως τις έχουμε βουτυρώσει καλά.
Ψήνουμε τα cupcakes περίπου 20 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για να σερβίρουμε γαρνίρουμε τα cupcakes με την σοκολατένια κρέμα γκανάζ με τη βοήθεια ενός κορνέ, και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη σοκολάτα. Απολαύστε!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το ζεστό νερό μέχρι το κακάο να λιώσει εντελώς.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ. Το χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά, μέχρι το μίγμα να αρχίσει να κρυώνει.
Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το μείγμα του κακάο, και τα χτυπάμε καλά ώσπου να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αρχίζουμε να προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά.
Γεμίζουμε με το μίγμα αυτό ατομικές μικρές φόρμες, ή την ειδική φόρμα με τις θήκες για μικρά κέικ κατά τα 3/4, αφού προηγουμένως τις έχουμε βουτυρώσει καλά.
Ψήνουμε τα cupcakes περίπου 20 λεπτά, και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για να σερβίρουμε γαρνίρουμε τα cupcakes με την σοκολατένια κρέμα γκανάζ με τη βοήθεια ενός κορνέ, και πασπαλίζουμε με τη τριμμένη σοκολάτα. Απολαύστε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου