Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

BMW H2 του …2025

BMW H2 του …2025

Το μέλλον σχεδιάζεται από τώρα και μοιάζει με …κουνούπι

Ο Rahul Rathore είναι φοιτητής Σχεδιασμού μοτοσυκλέτας και Μεταφορών στο Νέο Δελχί της Ινδίας και του αρέσουν οι προκλήσεις. Εμφανώς ταλαντούχος, σχεδίασε μια μοτοσυκλέτα για το μακρινό μέλλον, με ενδιαφέρουσες επιλογές.

Το σχέδιο ξεκίνησε από το σχήμα ενός κουνουπιού, με λεπτά άκρα, σκυφτό, ολίγον επιθετικό προφίλ και πολλά κενά. Στη θέση του κινητήρα δεν υπάρχει τίποτε, προωθώντας σήμερα το μήνυμα ότι ο κλασικός βενζινοκινητήρας δεν έχει πολύ χρόνο ζωής ακόμη.

Η BMW στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και το μοντέλο του Ινδού σχεδιαστή πήρε το όνομα BMW H2 Sports. Προορίζεται για τον εύπορο χομπίστα του σαββατοκύριακου που θέλει να πηγαίνει μια γρήγορη βόλτα με στιλ.

Όλα αυτά θα μπορούν να συμβούν περίπου το 2025 όμως καθώς η τεχνολογία που υιοθετεί έχει κάποια κενά να καλύψει μέχρι να έχει τη δυνατότητα να βγει στην παραγωγή και να είναι λειτουργική. 

Κυψέλες υδρογόνου στη θέση του ρεζερβουάρ, ηλεκτροκινητήρας στον πίσω τροχό και μπαταρίες στο κέντρο της «μοτοσυκλέτας», αποτελούν έναν συνδυασμό που όντως μπορεί να εφαρμοστεί το 2025, όχι όμως σήμερα. 

Μέχρι τότε μπορούμε να θαυμάσουμε την αρτιότητα της δουλειάς του Rathore σε ένα μοντέλο που προς το παρόν κάνει καριέρα ως έκθεμα σε σαλόνια μοτοσυκλέτας ανά τον κόσμο. 















newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου