Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Σούπερ Μάριο αυτοί; Κυριάκο εξολοθρευτή εμείς!


Ποιο είναι το μεγάλο πυροβολικό της Γερμανίας; Μα, φυσικά, ο Μάριο Γκόμεζ. H μηχανή των γκολ. Ποια είναι η αμυντική ελπίδα της Ελλάδας απέναντί του; Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος!

Όπως καταλαβαίνετε αυτό το εντυπωσιακό ζευγάρι θα δώσει πολλές μάχες σήμερα στον προημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αναμένεται να αναλάβει το μαρκάρισμα του θηριώδη επιθετικού των Γερμανών και έχει τη δύσκολη απιστολή να μην τον αφήσει να σκοράρει. Μπορεί; Βεβαίως!
Ο νεαρός Έλληνας αμυντικός είναι σε εξαιρετική φόρμα. Τόσο με τους Τσέχους όσο και με τους Ρώσους, δεν έχασε προσωπική μονομαχία ούτε για αστείο. Πάνω από τους επιθετικούς πηδούσε ο στόπερ της Σάλκε και καθάριζε όλες τις φάσεις.
Μπορεί, λοιπόν, να τα καταφέρει και κόντρα στο άνθρωπο - γκολ της εθνικής Γερμανίας, ο οποίος βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική κατάσταση. Ο σούπερ Μάριο έχει σκοράρει τρία γκολ στα τρία ματς του ομίλου και είναι ο πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής του Euro μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντζουκιτς και Τζαγκόεφ (οι δύο τελευταίοι δεν συνεχίζουν στη διοργάνωση). Καθάρισε μόνος του στα δύσκολα με το 1-0 επί της Πορτογαλίας και το 2-1 επί της Ολλανδίας και είπε στα εύκολα με τη Δανία να …ξεκουραστεί.
Ο Κυριάκος, λοιπόν, είναι αυτός που αναμένεται να μαρκάρει τις περισσότερες φορές τον άσο των Γερμανών. Ο μικρός θα προτιμηθεί από τον Σάντος έναντι του Παπασταθόπουλου γιατί έχει την κατάλληλη σωματοδομή να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά απέναντι στον Γκόμεζ. Τόσο στο ψηλό παιχνίδι, όπου οι δύο παίκτες είναι εξαιρετικοί, όσο και με την μπάλα κάτω, όπου ο Γερμανός φορ δεν πρέπει να μείνει ούτε δευτερόλεπτο αμαρκάριστος εντός περιοχής γιατί είναι κίνδυνος - θάνατος.
Αν ο μικρός σβήσει τον γκολεαδόρ των Γερμανών όλα θα είναι πιο εύκολα για την Εθνική μας. Πάμε γερά, λοιπόν, Κυριάκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου