Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

La Repubblica: H Ευρώπη υποστηρίζει την Ελλάδα

"H υπερηφάνεια των φτωχών - η Ευρώπη υποστηρίζει την Ελλάδα"Πολιτική διάσταση δίνει την Παρασκευή η ιταλική εφημερίδα La Repubblica στον αγώνα Γερμανία - Ελλάδα για την προημιτελική φάση του Γιούρο 2012.


Με τίτλο "η υπερηφάνεια των φτωχών - η Ευρώπη υποστηρίζει την Ελλάδα" η εφημερίδα σημειώνει πως σήμερα δεν είναι οι Γερμανοί εναντίον των Ελλήνων αλλά το... υπόλοιπο της Ευρώπης, οι φτωχές οικονομικές περιφέρειες εναντίον των Γερμανών.

Τονίζει επίσης πως το να υποστηρίζεις τον πιο αδύναμο, όπως στις ταινίες στον παλιό κινηματογράφο, έχει πάντα ένα ιδεολογικό υπόβαθρο είτε κοινωνικό είτε ανθρωπιστικό.


"Οι φτωχοί είναι
οι Έλληνες, είμαστε κι εμείς οι Ιταλοί οι οποίοι μοιάζουμε περισσότερο στα ξαδέλφια μας της Αθήνας απ' ό,τι στην κυρία Άνκελα Μέρκελ" αναφέρει η εφημερίδα.

Και συνεχίζει τονίζοντας πως η Γερμανία, ως εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, θέλει να "πετάξει" την Ελλάδα έξω από το Εuro, ενώ την ίδια ώρα η Γερμανία, ως χώρα, θέλει να "πετάξει" την Ελλάδα έξω από το ευρώ αλλά και την ΕΕ.


Καταλήγει τονίζοντας πως με μια πρώτη ματιά τα πράγματα δείχνουν απελπιστικά για την Ελλάδα αλλά... η μπάλα είναι παράξενη, πολύ περισσότερο η οικονομία.




skai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου